top of page

Maart 2020 kwam alles tot stilstand. Repetities voor voorstellingen werden onderbroken, tournees werden afgelast en nieuwe plannen werden tijdelijk in de koelkast gezet. De kleine podia die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe makers moesten hun deuren sluiten. Juist voor nieuwe makers is het belangrijk om veel te spelen, nieuw werk te realiseren en stappen te maken voor een toekomstige carrière.

Nu precies een jaar later is de situatie onveranderd gebleven. Hoog tijd om het heft in eigen hand te nemen. In een speciaal programma van Theatergroep Aluin presenteert Stichting Nieuwe Makers haar eigen festival. Tijdens het Nieuwe Makers Festival wordt nieuw werk gepresenteerd van: Caro Ilias de Feijter, Channah van ’t Riet, Cyrelle Failé, Renée Coralie van Beek & Jordy Vogelzang.

Een bijzonder veelzijdig en coronaproof programma! 

Programma Nieuwe Makers Festival

 

18 september 2021 | 15:00 - 17:30

18 september 2021 | 20:00 - 22:30

19 september 2021 | 15:00 - 17:30

19 september 2021 | 20:00 - 22:30

Afbeelding Website.jpg

SONGS FOR LEONARD

Muziektheater

Suzanne, So Long Marianne en dat meisje uit het Chelsea Hotel: alle drie werden zij bezongen door ladies man Leonard Cohen. In de muziektheatervoorstelling Songs for Leonard wordt zijn werk bekeken door de ogen van zijn vrouwen. Cohens versies kennen we, maar hoe kijken zijn vrouwen er tegenaan? 

 

Singer-songwriter Channah van ’t Riet en theatermaakster Cyrelle Failé geven de vrouwen van Cohen een stem. Naast het bekende werk van Leonard Cohen zijn voor Songs for Leonard muzikale tegenreacties geschreven. De voorstelling geeft niet alleen een boeiende kijk op het oeuvre van Leonard Cohen; het is een verhaal over vrouwen en mannen, over liefde, verlangen en zeggenschap.

ZONDER BORSTEN

Webserie

Caro identificeert zich als non-binair. In september 2020 nam hen afscheid van diens borsten. Vanaf dat moment besloot hen nooit meer verborgen te houden dat die non-binair is.

Nu organiseren we een afscheidsfeestje in de vorm van de webserie, zonder borsten. In zonder borsten gaat Caro iedere aflevering in gesprek met diens omgeving en onderzoekt hoe te leven als openlijk non-binair persoon.

Vier jij dit feestje met ons mee?

Fotograaf Paul Hoes2.jpeg
Schermafbeelding 2020-12-30 om 15.25.21.

DE BUDDY

Theater

Op een avond heeft Pieter-Jan de kip in de oven gestoken. Hij weet ‘het is zover, vandaag komt mijn Buddy op bezoek’. Iemand die op hem is afgestuurd, omdat hij niet voldoet aan de norm. Pieter-Jan is ontspoord, zo vertelt de Buddy hem, en zij gaat dat treintje weer vakkundig op de rails krijgen. De mens is immers maakbaar, zo heeft de Buddy geleerd. En met een paar simpele tools sta je zo weer recht. Of heeft de hang naar maakbaarheid ook een keerzijde?

 

De Buddy is een Kafkaëske voorstelling die reflecteert op de menselijkheid in onze systeemwereld. Een clusterfuck waarin een goed bedoeld intakegesprek ontaardt in een vuurgevecht tussen de Buddy en dwarsdenker Pieter-Jan. Twee mensen die tegenover elkaar staan, maar tegelijk allebei gevangen lijken in een genadeloos systeem.

P1040027 - instagram vierkant (zonder tekst).jpg
bottom of page