Maart 2020 kwam alles tot stilstand. Repetities voor voorstellingen werden onderbroken, tournees werden afgelast en nieuwe plannen werden tijdelijk in de koelkast gezet. De kleine podia die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe makers moesten hun deuren sluiten. Juist voor nieuwe makers is het belangrijk om veel te spelen, nieuw werk te realiseren en stappen te maken voor een toekomstige carrière.

Nu precies een jaar later is de situatie onveranderd gebleven. Hoog tijd om het heft in eigen hand te nemen. In een speciaal programma van Theatergroep Aluin presenteert Stichting Nieuwe Makers haar eigen festival. Tijdens het Nieuwe Makers Festival wordt nieuw werk gepresenteerd van: Caro Ilias de Feijter, Channah van ’t Riet, Cyrelle Failé en Renée Coralie van Beek. Een bijzonder veelzijdig en coronaproof programma! 

Programma Nieuwe Makers Festival

 

Wegens Covid-19 zijn de data van maart 2021 verplaatst naar september.

18 september 2021 | 15:00 - 17:30

18 september 2021 | 20:00 - 22:30

19 september 2021 | 15:00 - 17:30

19 september 2021 | 20:00 - 22:30

Meer info en tickets op www.villaconcordia.nl

SONGS FOR LEONARD

Muziektheater

Suzanne, So Long Marianne en dat meisje uit het Chelsea Hotel: alle drie werden zij bezongen door ladies man Leonard Cohen. In de muziektheatervoorstelling Songs for Leonard wordt zijn werk bekeken door de ogen van zijn vrouwen. Cohens versies kennen we, maar hoe kijken zijn vrouwen er tegenaan? 

 

Singer-songwriter Channah van ’t Riet en theatermaakster Cyrelle Failé geven de vrouwen van Cohen een stem. Naast het bekende werk van Leonard Cohen zijn voor Songs for Leonard muzikale tegenreacties geschreven. De voorstelling geeft niet alleen een boeiende kijk op het oeuvre van Leonard Cohen; het is een verhaal over vrouwen en mannen, over liefde, verlangen en zeggenschap.

ZONDER BORSTEN

Webserie

September 2020 heeft een plastisch chirurg de borsten van het non-binaire lichaam van Caro Ilias de Feijter verwijderd. Nu de borsten weg zijn geeft Caro een afscheidsfeestje in de vorm van de webserie “Zonder Borsten “, waarin hen in gesprek gaat met gastsprekers, (ex)geliefden, familie, vrienden en wordt op onderzoek gegaan hoe je zonder borsten liefde kunt vinden, je het jezelf niet te moeilijk maakt, je een toekomst kan hebben en of je überhaupt zonder kan. 

Dit afscheidsfeestje krijgt vorm met behulp van:
Een non-binair verhaal, animaties, een tafel van 1,5 meter, muziek, taart en spelletjes.

RENÉE CORALIE VAN BEEK

Theater

Renée Coralie van Beek komt met nieuw werk. Eerder maakten Renée het succesvolle autobiografische portret Hosseini. Waarin zij vertelt over de ontmoeting met de Afghaanse vluchteling Ayoub. Hoe parallel aan hun verliefdheid en haar zwangerschap Ayoub zijn asielprocedure eindigt in de illegaliteit. Ook voor deze nieuwe voorstelling werkt Renée samen met muzikant Mathijs de Valk.